Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına peklik dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem yaşamını esas meydan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya düz açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya düz ve kolayca açılabilen gestaltya sahiptir.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında büküm merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar ustalıklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu yürekeride kuşatılmış kalabilir.

Yangın Kapkaloriın bakımını yaratmak dâhilin meraklı firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapkaloriın bakımını boşlama kılmak veya amatörce üretmek önemli hatimelara uğur açabilir. Bu proseste İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak dayanak alabilirsiniz.

yangına karşı önlemlerin allıkınması Yangın Çıkış Kapısı zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda dışa vurum belirtilen noktalarda belli süre ısı ve yalaz geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

1 mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok elan elleme ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil pahaı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın bedelı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya evgin bir durumda insanların rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya selim açılmaktadır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek ciğerin kullanılmaktadırlar.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir gereç ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page